Hangi ayda hangi sebze yenir?
Özellikle son yıllarda her mevsimde her sebze bulunabildiğinden hangi ayda hangi sebze yenir konusunu paylaşmaktayız. Zira sağlıklı beslenmek için doğalı tercih etmeli ve hormonsuz, organik ürünleri tercih etmeli ve her sebzeyi zamanında taze olarak tüketmeliyiz.
OCAK
Kereviz, lahana, brüksel lahanası, brokoli, havuç, pırasa, ıspanak, pazı, kara turp, kırmızı turp
ŞUBAT
Brokoli, brüksel lahanası, karnabahar, pazı, ıspanak, pırasa, pancar, defne yaprağı, havuç, turp.
MART
Ispanak, havuç, pırasa,kırmızı turp, brokoli.
NİSAN
Taze soğan, taze sarımsak, kuşkonmaz,taze kekik, bakla, marul.
MAYIS
Enginar, bakla, madımak, semizotu, papatya, ebegümeci, domates, salatalık.
HAZİRAN
Enginar, taze patates, taze fasulye, bakla (ayın ortasına kadar), bezelye, kabak, patlıcan, sivribiber, domates, salatalık, kuzu ıspanak, semizotu, rezene, marul, üzüm yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, dolmalık biber, çalı fasulyesi.
TEMMUZ
Domates, salatalık, bezelye, dereotu, kum havucu, taze fasulye, kuzu ıspanak, kabak, patlıcan, semizotu, sivribiber, dolmalık biber, çalı fasulyesi, barbunya fasulyesi.
AĞUSTOS
Domates, salatalık, patlıcan, dolmalık biber, çarliston biber,sivribiber, taze fasulye, barbunya fasulyesi, kabak, mısır, kırmızı salçalık biber.
EYLÜL
Mantar, patlıcan, mısır, pazı, biberiye, barbunya fasulyesi,kabak, dolmalık biber, kırmızı salçalık biber.
EKİM
Mantar, fındık, ceviz, ıspanak, yerelması, pırasa, lahana,kıvırcık salata, kırmızı turp, karnabahar, havuç.
KASIM
Balkabağı, kabak, lahana, kereviz, pırasa, yerelması, havuç,ıspanak, karnabahar, pazı.
ARALIK
Balkabağı, lahana, yerelması, pırasa, brüksel lahanası,karnabahar, ıspanak, kereviz, havuç, pazı, kara lahana.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder